Hoe laad je uw iPhone nu correct op?

By november 9, 2016iPhone informatie

Er zijn al heel wat artikels verschenen over wat nu wel en niet goed is voor de batterij van je smartphone. In deze blogpost leren we je hoe je je iPhone correct moet opladen om zo je batterij een duurzame levensduur te bezorgen.

Wat moet je weten? Een batterij van een iPhone noemen we een lithium-ion batterij. Deze batterijen zijn immers heel klein voor de hoeveelheid energie die ze kunnen opslaan. Je kan ze ook verschillende keren opladen, maar niet oneindig. De levensduur van je batterij gaat immers achteruit elke keer wanneer je deze oplaadt en opnieuw gebruikt.

In dit artikel leer je hoe je de levensduur van je batterij kunt verlengen aan de hand van 4 simpele stappen.

Stap 1: Als je een nieuwe iPhone hebt gekocht, dan gebruik je deze best even tot je batterij helemaal leeg is alvorens voor de eerste keer op te laden. Zo weet je smartphone meteen wat de volledige laadcapaciteit van je batterij is.

Stap 2: Laat je batterij nooit volledig leeglopen en laad hem ook nooit volledig op. Als je ziet dat je tussen 10% en 15% batterij hebt, kan je best opladen. Als je ziet dat deze tussen de 90% en 95% zit, is ‘ie voldoende opgeladen.

Stap 3: Neem één dag in de week om je iPhone volledig leeg te laten lopen en deze daarna volledig op te laden alvorens deze terug aan te zetten. Zo weet je iPhone nog steeds wat de ideale oplaadcapaciteit is.

Stap 4: Vermijd extreme koude of hitte. Laad je iPhone altijd met een originele kabel op of een kabel die gecertificeerd is door apple.

Door hier rekening mee te houden zal de kans veel kleiner zijn dat je uw dock connector of batterij moet laten herstellen

Credits: Karel Brijs