iPhone laten repareren? Stel dan zeker deze vragen

By juni 5, 2016Uncategorized

Als je iPhone kapot is en je hem wilt laten maken, moet je zeker even stilstaan bij de volgende punten:

  1. De kwaliteit van de onderdelen.
    Er zijn tegenwoordig meer dan 12 verschillende kwaliteitsniveaus op de markt als het gaat om onderdelen en het wordt steeds moeilijker om een onderscheid te maken tussen deze niveaus. Vraag de iPhone-reparateur dus altijd naar het materiaal dat hij gebruikt en geloof niet zomaar iedereen. Het is namelijk gemakkelijk om te zeggen dat een goedkope kopie een echt iPhone scherm is, ook als het dat niet is. De rule of thumb is hier dat je krijgt waar je voor betaalt. Bij Ori Omi werken we enkel samen met erkende topdistributeurs, zodat wij zeker weten dat we voor jouw reparatie alleen de beste onderdelen gebruiken.
  2. De Garantie van de onderdelen
    Hoeveel garantie je krijgt bij een reparatie zegt veel over hoeveel vertrouwen men heeft in de onderdelen. Is er helemaal geen sprake van garantie en wordt daar ook niets over gezegd? Dan is de kans groot dat de onderdelen die gebruikt worden alleen goedkope kopieën zijn en je niet hoeft te rekenen op hulp als er iets kapotgaat. Als er wel garantie aangeboden wordt, wil dat meestal zeggen dat de zaak vertrouwen heeft in de onderdelen en je verder zal helpen als er weer iets gebeurt binnen de garantieperiode. Het kan bijvoorbeeld zijn dat er na verloop van tijd ene fabrieksfout in je scherm blijkt te zitten – als dit tijdens de garantieperiode gebeurt, kan je je scherm zo weer omruilen voor een nieuwe, zonder extra kosten. Bij Ori Omi geven we u dan ook niet alleen een halfjaar garantie op alle onderdelen, maar ook op de arbeid van onze herstellingen.
  3. Privacy
    Het is zeker van belang te vragen naar het privacybeleid van je reparateur, aangezien jouw iPhone zeer persoonlijk is. Op je iPhone staan je herinneringen, foto’s, en misschien zelfs je bankgegevens! Hier wil je natuurlijk geen vreemde in hebben. Bij Ori Omi vinden we dit ook heel belangrijk. Omdat onze herstellers op locatie komen om jouw iPhone te repareren, kun je de hele reparatie zien gebeuren, en kun je de iPhone naderhand samen met de reparateur uittesten om na te gaan of alles goed werkt.