Plons! iPhone in het water gevallen

By mei 28, 2016iPhone informatie

Multitasken is niet voor iedereen weggelegd en met het toenemende smartphone-gebruik gebeuren er ook steeds meer ongelukjes.

Het geluid van een nieuw bericht op een van je social media-accounts is dan ook bijna niet te weerstaan. Ook niet als je op het toilet zit. Maar laten we uitgaan van de situatie dat je deze zomer al zonnend aan het zwembad ligt, als je dat verleidelijke geluid hoort van een binnenkomend bericht.

______________________

Wat als een uitnodigend

‘ploink’

wordt gevolgd door een

‘plons’

_____________________

Met glibberende handen, nat van de zonnebrandolie pak je de iPhone, die met een zacht slurpend geluid tussen je handen uitschiet. Het uitnodigende ‘ploink’ wordt gevolgd door een verontrustende ‘plons’. Je iPhone is in het water gevallen.

Natuurlijk staan je vrienden klaar om de iPhone op te duiken, maar wat nu. Of het nou een iPhone 6 is, of eentje van een eerdere serie, waterdicht zijn ze niet. Een natte iPhone werkt niet meer. Er zijn een paar dingen die je zelf kan doen:

  1. Zet je iPhone zo snel mogelijk uit, als hij nog aanstaat.
  2. Maak de buitenkant zo droog mogelijk.
  3. Leg hem voor 48 uur te drogen in een bakje met droge rijst (zo’n afsluitbaar plastic bakje is het beste, zodat er zo min mogelijk lucht bij komt.) Op die manier kan het vocht dat binnenin zit ook opdrogen.
  4. Houd je in! Probeer hem niet tussendoor aan te zetten, je online vrienden moeten je maar even een tijdje missen.
  5. Als je de iPhone durft open te maken of iemand kent die dat kan, kijk dan na die 48 uur of hij nog vochtig is van binnen.
  6. Als de iPhone niet meer vochtig is, probeer hem dan aan te zetten. Als je geluk hebt doet hij het weer. Probleem opgelost.

Mocht je nou minder geluk hebben is er OriOmi.be – de redder in nood. In Antwerpen en omgeving helpen wij je weer de digitale snelweg op. Ook op locatie. Jij kan lekker aan het zwembad blijven liggen, je iPhone wordt weer opgeknapt. Misschien moet je daarna toch maar wat zuiniger doen met die zonnebrandolie.